23. huhtikuuta 2012

Sykettä Pitäjään

Sykettä Pitäjään ja potkua päivään!


Keski-Karjalassa järjestettiin keväällä kolme Sykettä Pitäjään tapahtumapäivää, Rääkkylän Niemisessä, Kiteen Juurikassa ja Kesälahden kirkonkylällä Sovintolassa. Järjestäjinä olivat maaseudulle toimintaa tuovat "Road-Show hankkeet", kyläyhdistykset, harrastusseurat ja Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksen Keski-Karjalan osasto. 

Sykettä Pitäjään päivien tavoitteena oli tehdä tapahtumapäivän muodossa tutuksi sekä kehittämishankkeita että muita toimintoja, joita kylille ja yhdistyksille on tarjolla. Järjestäjien ydinjoukko oli Keski-Karjalan Kyläkumppani -hanke, Pohjois-Karjalan Sydänpiirin Kiertävä Pysäkki, Taito Pohjois-Karjalan Taitobussi (Pitsibussi) ja Keski-Karjalan 4H:n Lehmisavusta Nykyaikaan -hanke. 

Tapahtumapäivissä oli saatavilla tietoa muun muassa Maaseudun Sivistysliiton Laiffia landella -koulutushankkeesta, Maakaista.fi -tiedotushankkeesta, Pelastuslaitoksen toiminnasta, kodin turvallisuusasioista, kylien omien yhdistysten toiminnasta kuten metsästysseura, kulttuuriyhdistys, Sovintola ry, Keski-Karjalan Palveluskoirat ry:n toiminta. 

Vauhtia Syke-päiviin toi rokkaava Navettajengi, katso kuvagalleria Picasa-albumissa!